ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ

Ο καταρράκτης είναι η θόλωση του φακού του ματιού μας και είναι, ίσως, η πιο συνήθης οφθαλμική πάθηση. Μια πάθηση που σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορεί να αποκτήσουν, η οποία βέβαια σε άλλους μπορεί να υπάρχει εκ γενετής (συγγενής καταρράκτης), σε άλλους εμφανίζεται σε νεαρή ηλικία (νεανικός καταρράκτης), σε άλλους λόγω τραύματος (μετατραυματικός καταρράκτης) ή και λόγω άλλων αιτιών (δευτερογενής καταρράκτης). Τέλος, ο πλέον συνήθης καταρράκτης είναι αυτός που προκαλείται λόγω ηλικίας, συνήθως μετά τα 60 έτη ζωής.
 
Ίσως δεν υπάρχει μεγαλύτερος μύθος στην οφθαλμολογία από το ότι η εγχείρηση καταρράκτη είναι πάντα κάτι απλό, γίνεται εύκολα από οποιονδήποτε γιατρό και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Στην πραγματικότητα, είναι μια πολύ λεπτή επέμβαση, απαιτεί εμπειρία, τέλειο εξοπλισμό και μεγάλη προσοχή, ώστε να έχει πραγματικά πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
 
Η γρήγορη και ασφαλής ανώδυνη εγχείρηση καταρράκτη μόνο με σταγόνες είναι γεγονός και, εν προκειμένω, με τη χρήση των πιο σύγχρονων μηχανημάτων. Ο κ. Τσιαμπαλής, ο οποίος διαθέτει εμπειρία 20 ετών στη φακοθρυψία, είναι επιστημονικά υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Τμήματος στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Ο άριστος προεγχειρητικός έλεγχος, η επιλογή των καλύτερων υλικών και η εμπειρία πολλών χιλιάδων εγχειρήσεων Καταρράκτη, δίνουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση. Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας έχουμε οργανώσει ειδικό χειρουργείο ύψιστων προδιαγραφών, όπου και αντιμετωπίζουμε υπεύθυνα κάθε οφθαλμολογικό περιστατικό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κύπρου 72, Κεντρική Πλατεία
(δίπλα από την Λέσχη Αξιωματικών),
41222 Λάρισα,
Τηλ.: 2410 535766
Κιν.: 6944 718855
Email:  johntsiabalis@hotmail.com
info@ofthalmiatros-larisa.gr
 
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Συνιστάται ραντεβού.
Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή: 09:00-14:00 & 18:00-21:00.
Parking στα 100 μέτρα από
το ιατρείο (δεξιά στην πλατεία
​Αγίου Βελισσαρίου & 100μ. αριστερά, δίπλα στην Εθνική Τράπεζα).