ΓΛΑΥΚΩΜΑ - ΒΥΘΟΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥ

Γλαύκωμα είναι η παθολογική αύξηση της πιέσεως των ματιών (ενδοφθάλμια πίεση), η οποία
​έχει σαν αποτέλεσμα τη βαθμιαία ατροφία των οπτικών νεύρων. Η κληρονομικότητα είναι πολύ σπουδαίος παράγων εν προκειμένω. Στο γενικό πληθυσμό η συχνότητα του γλαυκώματος
είναι 3% και σε συγγενείς Α΄ βαθμού, η συχνότητα ανεβαίνει στο 25%, οκτώ φορές περισσότερο.
 
Η πάθηση είναι «ύπουλη», διότι ο ασθενής στα αρχικά στάδια νιώθει καλά, δεν έχει συμπτώματα, καθώς αρχικά βλάπτεται μόνον η περιφερειακή όραση. Μόνο μετά από καιρό αρχίζει να μη βλέπει στο κέντρο και τότε απευθύνεται στον οφθαλμίατρο. Πολλές φορές όμως είναι αργά.
 
Η μόνη λύση είναι η τακτική εξέταση από οφθαλμίατρο και ιδίως μετά τα 40 έτη ηλικίας. Το λιγότερο ανά 2 έτη μεταξύ 40 και 60 ετών και οπωσδήποτε ανά έτος  μετά τα 60 έτη ηλικίας.
 
Στο ιατρείο μας, όσον αφορά το γλαύκωμα, γίνεται η καλύτερη δυνατή παρακολούθηση με οπτικά πεδία υψηλής τεχνολογίας και OCT υψηλής ανάλυσης. Όταν δεν ελέγχεται η πίεση μόνο με αγωγή, υπάρχει η δυνατότητα χειρουργικών επεμβάσεων με ό,τι πιο σύγχρονο χρησιμοποιείται παγκοσμίως στις περιπτώσεις σοβαρών γλαυκωμάτων.
 
Βυθός Οφθαλμού & Ωχρά
Ως προς το βυθό του οφθαλμού, πράγματι η τεχνολογική υπεροχή του ιατρείου με OCT υψηλής ανάλυσης, φλουοροαγγειογραφία και φωτογράφηση βυθών, παρέχει τη δυνατότητα διαφοροδιάγνωσης και των πλέον ενδεδειγμένων θεραπειών, σε περιπτώσεις όπως:

  • Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια - Laser θεραπεία
  • Παθήσεις ωχράς - Ενδοϋαλοειδικές ενέσεις
  • Ενδοαγγειακές αιμορραγίες - Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς
 
Στο υπερσύγχρονο χειρουργείο του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας μπορούν να γίνουν όλες οι επεμβάσεις που αφορούν τον οπίσθιο πόλο από τους συνεργαζόμενους ειδικούς εκλεκτούς συναδέλφους. Επεμβάσεις, όπως βιτρεκτομές, επεμβάσεις για αποκολλήσεις αμφιβληστροειδούς κ.τ.λ.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κύπρου 72, Κεντρική Πλατεία
(δίπλα από την Λέσχη Αξιωματικών),
41222 Λάρισα,
Τηλ.: 2410 535766
Κιν.: 6944 718855
Email:  johntsiabalis@hotmail.com
info@ofthalmiatros-larisa.gr
 
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Συνιστάται ραντεβού.
Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή: 09:00-14:00 & 18:00-21:00.
Parking στα 100 μέτρα από
το ιατρείο (δεξιά στην πλατεία
​Αγίου Βελισσαρίου & 100μ. αριστερά, δίπλα στην Εθνική Τράπεζα).